Utbildning på nätet

Sammanfattning

 • Genom att använda ett digitalt läromedel eller gå en kurs online så har du alltid tillgång till materialet.
 • Även skolan ska arbeta mer digitaliserat har regeringen slagit fast.
 • Du kan lära dig mer om matematik och fysik online, eller ett nytt språk.
 • Lär dig om grunderna i aktiehandel eller andra delar av aktiehandel.
 • Måleri, teckning, eller gitarrlektioner finns som kurser online.
 • På Youtube hittar du en mängd tutorials för att lösa enskilda tekniska problem.
 • Fundera på om du vill att kursen ska vara gratis eller om du vill lägga lite pengar på kursen.

Digitala läromedel blir en allt större bransch och Ed tech är en av de mest expansiva branscherna i Sverige just nu. Det finns digitala läromedel inom alla ämnen och du kan även hitta appar med olika typer av utbildningssyften. Du kan till exempel lära dig ett nytt språk via nätet eller förbättra dina kunskaper i matematik eller fysik online.

Du har alltid tillgång till din kurs eller läromedel

Fördelen med att lära sig på nätet är att du ständigt har tillgång till materialet och undervisningen. Du kan alltså spela upp undervisningen flera gånger eller läsa igenom genomgången hur många gånger du vill.

Regeringen har slagit fast att den svenska skolan ska digitaliseras och många stora läromedelsföretag och mindre företag slår sig nu fram på marknaden. I en undersökning av Lärarnas Riksförbund så visar det sig att flera lärare även saknar läromedel för sin undervisning.

Vill du utbilda dig på nätet? Tänk på följande;

 • Fundera på om du vill lägga lite pengar på din kurs eller om den ska vara gratis.
 • Undersök om kursen har något speciellt startdatum eller om du kan börja när som helst.
 • Vilka mål har du med din utbildning?
 • Avsätt lite tid för din onlinekurs för att få ut så mycket som möjligt av den.

Aktieutbildning online

Det finns även andra områden att utbilda sig inom på nätet. För många känns aktiemarknaden spännande och en möjlighet att tjäna extra pengar men det är ett område som också kan kännas svårtillgängligt och komplicerat att närma sig.

Lär dig teckna och måla online

Det finns ett enormt utbud av olika teckningskurser och målerikurser på nätet. Det finns både kurser där du betalar en slant och de som är gratis. Youtube är en djungel av olika tutorials av varierande kvalité men du kan såklart hitta videos av riktigt hög kvalité där du lär dig teckna och måla från grunden.

Youtube kan även vara väldigt bra om du behöver lösa ett moment rent tekniskt på din teckning eller målning. Så ta fram din konstnärliga sida med hjälp av internet.

Lär dig spela gitarr eller andra instrument online

Utbudet av utbildning inom musik är överväldigande på nätet och du kan enkelt hitta lektioner i gitarr, trummor, piano, cello på olika nivåer och i olika prisklasser. En sajt som erbjuder gratis gitarrlektioner är gitarr.org

Att lära sig spela ett instrument kräver både övning och envishet och även att du har tillgång till det instrument du vill lära dig. Men kanske har någon du känner ett instrument att låna ut eller så finns en stor andrahandsmarknad med instrument till bra pris.

Lär dig ett språk online

För många är språkundervisningen i skolan något som de har svårt att ta till sig och då kan det vara en god idé att faktiskt ta en kurs i det språk du är intresserad av för att komma in i det och faktiskt kunna börja tala språket. När du börjar kunna kommunicera på ett nytt språk så kan du även utveckla grammatik och språkets uppbyggnad på ett naturligt sätt.

Givetvis finns en mängd olika inriktningar på språkkurser online med allt från att kunna kommunicera på till exempel enkel franska till mer avancerade nivåer.

Lär dig något nytt på nätet

Att söka ny kunskap och utvecklas är sunt och stimulerar våra hjärnor, med hjälp av nätet finns idag oändliga möjligheter att lära sig nya saker på enkla och smidiga sätt. Idag kan du faktiskt sitta i solstolen och lära dig ett helt nytt språk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *